Today Kosovo, tomorrow Catalonia

Sens dubte, tenen raó els que afirmen que la situació de Kosovo i la catalana són del tot diferents. No hi ha dos moviments d’alliberament nacionals iguals al món: ni els Països Catalans, ni Euskalerria, ni Escòcia, ni Flandes, ni el Quebec… Cada procés té les seues peculiaritats i les seues raons. Però els que no paren de repetir aquesta evidència —que no és el mateix Kosovo que Catalunya o que no hi ha cap moviment d’alliberament igual— sempre són els mateixos, aquí i allà, i tenen una cosa en comú: no volen permetre que democràticament una part del territori prengui la decisió de separar-se. En el fons, serbis, espanyols, belgues canadencs… tenen la por al cos, la por que fa la democràcia a aquells que creuen que hi ha una cosa més important que la llibertat, la unitat del “seu” territori. 

Si Kosovo i Catalunya són dues realitat molt allunyades, per què aquesta unanimitat en la política espanyola contra la secessió? Per què PSOE i PP no paren de dir que no podem comparar ambdues situacions? Sabeu per què? Perquè és cert que nosaltres no ens podem comparar amb Kosovo, però ells són igualets igualets que els serbis: la llibertat els fa por.

Potser Kosovo no és Catalanya, però per la inquietud que ha generat en la caterva hispànica, és una molt bona notícia i un nou argument per a l’independentisme català.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Today Kosovo, tomorrow Catalonia

  1. Jaume diu:

    Esperem que a nosaltres la llibertat ens arribi abans que la fallida econòmica.

Els comentaris estan tancats.